Pastırmalı Köz Biberli Omlet

Pastırmalı Köz Biberli Omlet...

28 Kasım 2014 Cuma, 14:17

   Güzel, mutlu ve aydınlık bir günaydın hepinize... Erken kalkmak bazen canımı sıksa da, sağlıklıdır ve insanı mutlu eder. Çok geç yattığım zamanlarda veya hafta sonları evde herkes uyurken sabahın 7'sinde gözünü açmak beni sinirlendiriyor :) Biraz daha uyusam, azcık daha lütfeen diye gözlerimi kapatsam da artık sabahları uyuyamıyorum. Sabahları uyuyamadığında yaşlanıyorsun demektir demişti bir büyüğüm. Gençken uykun olur, iş güç telaşından uyunmaz, yaşlanınca hayatın sakinleşir ama sen uyuyamazsın :) Ben de ortalarda bir yerdeyim işte.  
   Sevgili Menekşe (yardımcım) geldiği günler zamanım varsa, evde ne varsa katar karıştırır değişik omletler tostlar yaparım. Çok zaman fotorafını çekmeyi unutup, hemen bitiririz :) Ben çok şanslıyım der  Menekşe. Arkadaşlarımın önüne bir çay koyan olmaz ama ben her zaman değişik ve lezzetli şeyler yiyorum. Bugünün omleti biraz daha alışıldık malzemelerden oluşuyor ama közlenmiş biber, kavrulmuştan çok daha lezzetli oldu onu da belirtmeliyim. Bu defa Atölyedeydik ve hemen bir iki kare çektim. Umarım beğenirsiniz, sevgiler...


Porsiyon: 2 kişilik
Hazırlama süresi:5 dakika 
Pişme süresi: 2-3 dakika

Malzemeler:

  • 3 dilim pastırma
  • 1 közlenmiş biber
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kadar doğranmış maydanoz

Yapılışı:
Tereyağı tavaya alınır, eritilir. Üzerine  doğranmış pastırma ve közlenmiş biberler eklenir. 1 dakika kadar çevrilir (tereyağı yanmasın dikkat) Yumurtalar kasede çırpılır, üzerine doğranmış maydanoz eklenir. Tavada kavrulan malzemelerin üzerine yayılır. Kıvamı isteğe göre ayarlanarak pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Dilerseniz piştikten sonra üzerine kaşar rendesi serpip, eriyince servis yapabilirsiniz. Kolay gelsin, Afiyet olsun...