Ayva Lokumu

Çok lezzetli ve sağlıklı bir meyve tatlısı. Ayva Lokumu...

10 Aralık 2013 Salı, 22:40

   Selamlar hepinize... Yorgun bir merhaba diyorum bugün, çünkü çocuklar hasta. Ateş, öksürük ve uykusuz geceler. Günlerdir sürekli evdeyim ama mutfakta fazla zaman geçiremedim. Pratik şeylerle idare ettik :) Arada gece bi kaçamak yapıp mutfağa daldım ve uzun zamandır hazırlamak istediğim bir tarifle Ayva Lokumu tarifiyle sizlerleyim. Ayva peltesi niyetiyle yaptım, nişasta ve pudra şekeri karışımına bulayınca daha çok lokuma benzedi. Renk ve kıvam verici hiç bir madde kullanmadan böyle bir sonuç elde etmek insanı gururlandırıyor tabii. Ben çok beğendim, gittim geldim yedim :) 

Malzemeler:
  • 4 iri ayva
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı + 1 kahve fincanı su 
  • Bulamak için eşit miktarda nişasta ve pudra şekeri

Yapılışı:
Ayvalar soyup, iri iri doğrayım. Suyla beraber tencereye alın. 40-45 dakika, ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Robot veya el blendırı yardımıyla pişen ayvaları öğütün. Şekerle beraber tekrar ocağa alın. Ayva çekirdeklerini temizleyip temiz bir tülbent parçasına sarın. Ağzını sıkıca bağlayıp tencereye alın. 
 

Dibine tutmaması için arada karıştırarak 2 saat kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çekip pelte kıvamına gelince çekirdek sardığınız tülbenti çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ayva peltesini yayın. Kaşık yardımıyla üzerini düzeltin. 
İyice soğuyup donana kadar bekletin ve dilimleyin. İsterseniz servisten önce nişastaya veya toz şekere bulayabilirsiniz...

Kolay gelsin, Afiyet olsun...