Portakallı Kayısı Rüyası

Tavuk göğsü, kayısı ve portakalla beraber harika bir lezzet. Portakallı Kayısı Rüyası...

02 Ocak 2014 Perşembe, 20:09

 Bugün arkadaşlarıma çay ikramları hazırladım. Tencereye ilk düşen tatlı oldu :) İsmini Portakallı Kayısı Rüyası koydum. Ben kuru kayısı yerken dişlerim kamaşır, bu yüzden fazla sıcak bakamam. Bu nedenle kayısıyı püre yaptım, içine de portakal suyu pek yakıştı :) Bazen canım şöyle şerbeti damlayan kallavi bir tatlı istese de en iyisi bu hafif ve lezzetli tatlılarla şeker ihtiyacımızı gidermek :) :) Tariflerin devamı gelecek. Tenceretv.com'u takibe devam, hepinize çook selam  :)

Malzemeler:
1.5 litre süt
1 yumurta sarısı
1.5 çay bardağı un
50 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker (tatlı severseniz arttırabilirsiniz)


Kayısı Sosu İçin:
24 tane kayısı
400 ml portakal suyu (ben taze sıkılmış kullandım)
1 portakal kabuğu rendesi (rendenin en küçük tarafıyla rendelenecek)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su

Yapılışı:
Toz şeker ve un tencerede iyice karıştırılır. Üzerine süt ilave edilir, karıştırılır. Yumurta sarısı çırpılır, tencereye ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Kaynayınca altı kısılır. 2-3 dakika sonra ocaktan alınır. Vanilya ve tereyağı eklenir. Mikserle 10 dakika kadar köpürterek çırpılır. Kuplara paylaştırılır.
Kayısı sosu için akşamdan ıslatılan kayısılar, iri parçalara ayrılır. Robottan geçirilip püre haline getirilir. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, toz şeker tencereye alınır. Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Nişasta su ile eritilir ve tencereye eklenir. 1-2 taşım kaynayınca ateşten alınır, kupların üzerine paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelen tatlılar buzdolabında (tercihen 1 gece) dinlendirilir. Servis yapmadan önce üzerlerine soyulup zarları alınmış portakal parçaları eklenir. 


Kolay gelsin, Afiyet olsun...