Tencere TV

Fırında Yumurtalı Hamsi

Fırında Yumurtalı Hamsi...


 

10 Şubat 2014 Pazartesi, 23:19

  Merhabalar... Yoğun bir tatil programından sonra mutfağıma geri döndüm. Güzel planlar, projeler var. Umarım Tenceretv.com ailesi olarak güzel yerlerde hep beraber oluruz. Bir taraftan aklımdaki değişiklikleri yapıp size daha kaliteli düzgün işler sunmayı planlıyorum. Bir taraftan da sürekli takip eden, yorum yazan tarifleri paylaşan artık aileden biri gibi hissettiğim dostlarımla görüşmek, buluşmak da istiyorum. Samimi bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışırken sizlerde bunun yansımasını görmek insanı çok mutlu ediyor. Hepiniz sağolun, varolun :)  Şimdii bakalım bugünün çok kolay ve çok lezzetli tarifini nasıl yapmışız...

Malzemeler:
  • 1 kg hamsi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (lezzet tavsiyesi şart değil :)) 
  • 1 limon suyu
  • 2 yumurta
  • Tuz

Yapılışı:
Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak),  yıkanir. Mümkünse bu aşamayı ben yapmayayım başkası yapsın :)) Limon suyu, yumurtalar, zeytinyağı ve tuz çırpılır. Hamsiler fırın tepsisine alınır. Üzerine sos gezdirilip balıkların her tarafına gelecek şekilde karıştırılır. Hamsicikler tepsiye yayılır. Üzerine fındık kadar parçalara ayrılmış tereyağı serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede hafif kızarana kadar pişirilir (15-20 dakika kadar) 
 

Sıcakken servis yapılır. Ben yanına fırın patatesle servis yaptım, çocuklar bayıldı... 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...




 


Püf Noktası:
Fırın ısısına göre dereceyi ayarlamak lazım, orta dereceli bir ısıda kısa sürede pişecek. Hamsinin zaten canı yok. Bir bakarsınız kurumuş ve bütün lezzeti gitmiş. Kontrol ederek pişirin, içeriye dizi seyretmeye gitmeyin :)) Bu bir püf noktası değil ama paylaşmak istedim, ben fırın yemekleri için küçük ve basit bir fırın aldım, balkona koydum. Ev koktu, fırın battı derdi yok. Tavsiye ederim :))