Tencere TV

Gün Menüsü (Hümeyra Hanım)

Gün Menüsü (Hümeyra Hanım)


 

14 Aralık 2013 Cumartesi, 22:41

  Merhabalar dostlarım. Gün Menüleri çok beğeni aldı. Ben de arkadaşlarımın hazırladığı birbirinden güzel sofraları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Sonradan masaya geldiği için, bazen tatlıları çekmeyi unutuyorum. Trafiği aksatmamak ve doldurulan çayları soğutmamak adına :) bugün de acele ettim, arada kaynadı. Hümeyra Hanım'ın yaptığı nefis, Kedi Dilli Limonlu Sütlü Tatlı maalesef aramıza katılamadı :) Artık bir dahaki sefere diyorum. Hümeyra Hanım'ın ellerine sağlık :) 

Masamızda:

SEBZELİ BUĞDAY SALATASI:
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 havuç
1 patlıcan
1 kabak
2 kırmızı biber
Bir tutam dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Salatalık turşusu

Yapılışı:
Havuç, kabak ve patlıcan küçük küplar halinde doğranarak ayrı ayrı kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Akşamdan ıslatılmış buğday bol suda haşlanır, süzülür. Buğdaylar soğuyunca kızartılan sebzeler, doğranmış dereotu, karabiber, pul biber , nar ekşisi ve tuz eklenir harmanlanır. Servis kabına alınır. 

YOĞURTLU KARNIBAHAR:
Malzemeler:
1 iri karnıbahar
2 havuç
1 patates
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Havuçlar soyulur, jülyen şeklinde doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır, havuçlar eklenir. Kısık ateşte 1-2 dakika çevrilir. Üzerine yine kalın kibrit çöpü doğranmış patates eklenir. Sarımsaklar ince doğranır eklenir. 2 dakika çevrilir, çiçek çiçek ayrılan karnıbaharlar eklenir. Kısık ateşte arada karıştırarak, kendi suyunda pişirilir. Sebzeler soğuyunca süzme yoğurt ve tuz eklenir karıştırılır. Servis kabına alınır. Tereyağı tavaya alınır, ısınınca pul biber eklenir, kaynatılır ocaktan alınır. Yoğurtlu karnıbaharın üzerine gezdirilir...

KISIR

RÜZGAR GÜLÜ
Malzemeler:
1 paket yumuşamış tereyağı
7 yemek kaşığı süt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
100 gr beyaz peynir
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için susam
Ortası için siyah zeytin

Yapılışı:
Yumurta akları, tereyağı ve süt karıştırılır. Peynir eklenir, tuz ve azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 0,5 cm kalınlığında (yani yarım santim) açılır. Küçük kareler kesilir. Rüzgar gülü şekli verilir. Küçükken rüzgar gülü yapmayanlar için ben tarifi deneyip şeklini göstermeyi düşünüyorum :) Ortalarına birer tane çekirdeği temizlenmiş siyah zeytin konur. Yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...