Tencere TV

Anneannemin Tenceresi Okuyucularıyla Buluştu

Anneannemin Tenceresi kitabımız artık raflarda yerini aldı. Unutulmaya yüz tutmuş tarifler, okuyucularıyla buluşuyor...


 

7 Şubat 2017 Salı, 23:56

Unutulmaya Yüz Tutmuş Tarifler Anneannemin Tenceresi’nde!
 
Merhabalar hepinize... Yüreğimi pır pır attıran beni çok mutlu eden kitabımla Anneannemin Tenceresiyle sizlerleyim.
İlmek ilmek işlediğim emekle hazırladığım bir kitap. Tarif fotoğraflarını ben çektim.İçimden geçen duyguları yazdım. İçinde yemek tariflerinin yanı sıra aklınızda bulunsun köşeleri, giriş kısımlarında duygular ve küçük hatıralar da var. Mutfak muhabbet yeridir bence. En güzel en samimi sohbetler mutfakta yapılır. Kitabımda aynen öyle bir sohbet havasında tam167 tarif sizleri bekliyor. Ailemin mutfağından Adıyaman ve Hatay mutfağına ait tariflerin yanında arkadaşlarıma ait az sayıda aile tarifi de var.  Anneannemin Tenceresi adlı ilk yemek kitabım unutulmaya yüz tutmuş mutfağımızı yeniden hatırlatıyor.
 
Mutfaklardan yüreğimize ulaşan lezzetler Anneannemin Tenceresi’nde hayat buluyor.
 

Yakıcı güneşin altında olgunlaştı başaklar... Türküler söylenerek kaynatıldı, yardımlaşarak öğütüldü evlerde. İçine, evinde gönlünde ne varsa koydu evin kadını. Sofraya emekle yoğurduğu çiğ köfteyi, dantel işler gibi dikkatle açtığı içli köfteyi, hepsini aynı yuvarlamak için didinip uğraştığı ekşili köfteyi koydu. Misafirine helva yapmak için törenle önce pirinci ıslatıp un haline gelene kadar havanda döverek öğüttü. Sonra helva yaptı ve sıcak sıcak peynirleri sünerken sundu telaşla.
Başından savma kültürü uğramaz bizim memleketlerin yemeklerine... Yemek ve emek iç içedir.
Kim bilir ne savaşlar, ne kavgalar gördü bu gökyüzü. Kimler ne duygularla kaşıkladı aynı tabaktan. Tarihten her sayfa çevrildiğinde dünya yüzünde değişmeyen, en değişmeyen şey mutfakta kaynayan bu tencereydi. İşte o benim "anneannemin tenceresi". Bu tencerede çocukluğumdan kalan anneanneli lezzetler, sürekli farklı şehirler gezmenin getirdiği mutfak mozaiği, biraz da eş, dost ve akraba tarifleri var. Kitabın ilham perisi Nafla Kutlu, benim canım anneannemdir. Bence anneanneli hatıraları olmalı her çocuğun... İçinde biraz köfte, biraz pilav, biraz pirpirim salatası olmalı. Bize ait, bizden olan ne varsa çok değerli. Sahip çıkmalı, yaşatmalı...


Kapak fotoğrafının tasarımı ve içerikteki bütün fotoğraflar bana ait. 

Kitapta 20'yi aşkın çok lezzetli köfte tarifi ve ayrıca özenle hazırlanmış bir "kötfte yapmanın püf noktaları" bölümü var. 


Kitabı bir çok internet sitesinden ve büyük kitabevlerinden alabilrsiniz. Kendi değerlerine sahip çıkan her gönüle saygıyla ve sevgiyle...