Tencere TV

Limon Suyu Sarımsak Kürü

Doğal bir şifa kaynağı hazırladık sizler için, Limon Suyu Sarımsak Kürü...


 

5 Şubat 2017 Pazar, 10:35

  Çok faydasını gördüğüm ve bu sene üçüncüsünü hazırladığım Limon Suyu Sarımsak Kürü'nü paylaşmak istedim sizlerle. Rus doktorların tavsiye ettiği kanı temizleyen bir karışım. Biraz koku sıkıntısı oluyor :) 

Malzemeler:
  • 40 diş sarımsak
  • 2 litre limon suyu

Yapılışı:
Sarımsaklar kabukları soyulduktan sonra ezilir veya robotta çekilir. Taze sıkılmış limon suyu (çekirdekleri varsa ayıklanır)  ile karıştırıp ışık almayan bir dolaba konur. Kavanoz her gün bir defa çalkalanır. 20 günün sonunda karışım hazır olur. Sabahları aç karnına yarım çay bardağı içilir. Kahvaltı yapmadan önce en az yarım saat beklenir. İçilmesini kolaylaştırmak için tuz veya şeker atmamak gerekir. 

 

1- Romatizmal iltihabları engeller, romatizma kaynaklı ağrıları geçirir, kireçlenmeyi engeller, eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar ve her çeşit ağrıyı keser.

2- Kolesterol ve lipidi düşürür, zararlı yağların yakılmasını sağlar. Zayıflatır, vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilemesini sağlar.

3- Bağışıklık sisteminin sağlığı açısından çok etkilidir ve her türlü alerjiyi, bilhassa da damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden önler. 

4- Helycobeacter pylori isimli ülser mikrobunu yok ederek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin tedavisini sağlar.

5- Damar iltihaplarıyla etkin bir şekilde savaşır. Tıkanan damarları açar, damar sertliklerini ve hipertansiyonu  engellemeye yardımcı olur.

6- Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniler, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri – refleks hızını artırır, felç ve inme riskini azaltır.

7- İdrar söktürür, vücuttaki şişkinliği  giderir ve dokularda ödem oluşmasını önler.


Şifa olsun....



Püf Noktası:
Hazırlanan karışımı kavanoza doldurup, koyu renkli bir kavanozda veya ışık görmeyen bir dolapta saklamak gerekir.