Tencere TV

Mandalina Reçeli

Muhteşem kış meyvesi mandalinayı değerlendirelim, Mandalina Reçeli...


 

4 Ocak 2015 Pazar, 14:14

    Merhabalar canlar... Ancak oturdum bilgisayarın başına bugün :) Mandalina Reçeli, paylaşmak için can attığım, keyifle hazırladığım bir tarif. Bodrum'lu arkadaşlardan sıkça duyduğumuz bu nefis reçeli bahçe mandalinalarının minnak olanlarını seçerek yaptım. Kaynarken bütün ev miss gibi koktu. Mutluluk veren kokulardan en güzeli belki de narenciye kokusudur. Limon, portakal, mandalina, turunç.... Oda kokusu reklamları geldi aklıma reçeli pişirirken :)) Birden hava değişti atölyede. Bir de dansederek servis yapsam tamm olacaktı :)) Tarif hazır bakalım beğenecek misiniz.

Malzemeler:
  • 2 kg minik mandalina
  • 1.5 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu (2 yemek kaşığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • Reçeli kaynatmak için 2 su bardağı kadar su

Yapılışı:
Mandalinalar yıkanır ve üzerini basacak kadar su eklenip kaynatılır, suyu süzülür. Aynı şekilde 3 defa su eklenip kaynatılıp tekrar süzülür. Üzerini basacak kadar su ilave edilip kaynatılır ve suyun içinde bir gece bekletilir. Sabah suyu süzülüp üzerine şeker ve ölçtüğümüz su eklenir (ben bütün hazırladım ama bu aşamada isterseniz mandalinaları keskin bir bıçakla dörde bölüp dilimleyerek kaynatabilirsiniz ) Karanfil ve tercihe göre bir parça tarçın eklenebilir (karanfili mandalinaya batırarak veya reçelin şerbetine atarak hazırlayabilirsiniz) . Kaynayana kadar orta ateşte tutulan reçel, kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır.

Taşmaması için sürekli kontrol ederek kısık ateşte reçel kıvam alana kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir kaç dakika daha kaynatılır. Soğutulur, temiz ve kuru kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır...

Kolay gelsin, Afiyet olsun...




 



 


Püf Noktası:
Reçel yaparken mandalinanın acısının gitmesi en önemli nokta. Defalarca suyunu değiştirin erinmeden. Sonuç emeğine değecek kadar güzel.