Tencere TV

Parmak Kebabı

Çok lezzetli bir fırın yemeği, Parmak Kebabı...


 

18 Ağustos 2014 Pazartesi, 23:03

  Merhaba canlarım. Kebabımız dün sofradaydı, bugün sitede :) Ben bu tarifi yazarken çocuklar yine hiç bir şey üzerine :)) uzun uzun kavga etmeye başladılar. Ben öyle demedim, hayır ben sana öyle dedin demedim. Bana bağırma, efendim sen bana kaşını devirme :))))))  Sen sus, hayır sen sus. Tamam, o zaman sana tamam (hiç abartmıyorum)  Bak ben şimdi sinirlenmeye başladım :)) En iyisi yemeğime geçeyim....
Sunumu çok güzel ve lezzetli bir yemek. Ben biraz da kendi yorumumu katarak yaptım. Aynı şekilde malzemeleri hazırlayıp bir tava veya tencerede yapabilirsiniz ama fırında pişeni her zaman tercih ederim. Bereketli ve huzurlu sofralar dilerim hepinize... 


Porsiyon: 8 kişilik
Hazırlama süresi:45-50 dakika
Pişme süresi:25-30 dakika  


Malzemeler:
  • 600 gr kuşbaşı et (ben kuzu kullandım)
  • 3-4  tane orta boy patlıcan
  • 7-8 tane köy biberi veya çarliston (1 tanesi acı olabilir, lezzet verir :))
  • 5 tane  domates (biraz küçüklerinden)
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Et ocağa alınır, zeytinyağı ilave edilir.  Kendi suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir (kontrol edip pişmediyse biraz sıcak su eklenip tekrar pişirebilirsiniz) Kuru soğan doğranır, tencereye alınır. Soğanlar biraz ölene kadar kavrulur. 

 

Domateslerin kabukları soyulur. Ay şeklinde doğranır. Etlerin üzerine alınır, 2-3 dakika pişirilir bir kenara alınır. Patlıcanlar soyulup resimdeki gibi parmak şeklinde doğranır. Biberler aynı şekilde doğranır. Önce biberler, sonra patlıcanlar kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. 

 

Fırın tepsisi alınır. Ortasına biraz domatesli et koyulur. Kenarlara kızarmış patlıcan ve biberler dizilir. Tepsinin en dışına kalan etler dizilir. Tencerede kalan et suyuna biraz tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır (patlıcanlar tuzsuz olduğu için ben azcık da üzerine serptim) .  Tepsinin her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla gezdirilir. 

Önceden ısıtılmış fırında 200-220 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...



Püf Noktası:
Kebap yaparken etin kalitesi çok önemlidir. Et pişmiş olmalı ama dağılacak hale gelmemeli. Domates eklendikten sonra çok fazla kavurmayın. Fazla suyunu fırında pişerken çekecek :)