Tencere TV

Meyveli Galette

Mevsim meyveleri ile kıtır kıtır çok lezzetli bir tarif, Meyveli Galette...


 

1 Eylül 2014 Pazartesi, 19:59

  Selamlar... Koşturma arasında çok ihmal ettiğim mutfağıma girdim bugün. Atıştırmalık pratik şeylerle bir kaç gün idare ettik :) Ne garip bir tesadüf ki fotoğraf çekmeyi sevmiyorum :))) Bazen çook lezzetli şeyler hazırlanıyor mutfakta şip şak, ama ben telaşe içinde bir bakıyorum fotoğraf çekmeyi unutmuşum.
Sizlere daha çok yeni ve beni heyecanlandıran bir gelişmeden bahsetmek istiyorum. Ara ara facebookta paylaştım. Tencerenin artık bir çatısı olacak dostlarım. Rahat çalışabileceğimiz bir Atölye açma fikri uzun zamandır vardı, şimdi hayata geçiyor. Videolu tarifler, Dünya Mutfağından çeşitler, Şef dostlarımızla çekimler gibi güzel haberlerim var :) Sizlerden de talepler geliyor aslında. Her gün yemek çıkar diyenler var, kurs isteyen takipçilerimiz var, özel organizasyonlar için talepler geliyor... Biz çatıyı kurduk,  bakalım zamanla neler olacak. Desteğinizi hep hissettim, şimdi duanızla beraber yine hissediyorum. Herkese hayallerini gerçekleştirme fırsatlarıyla ve onu gösterecek güzel insanlarla dolu bir hayat diliyorum :))



Malzemeler:
  • 200 gr tereyağı 
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı buz gibi soğuk su
  • 400 gr kadar un (2,5 su bardağı kadar)
  • 1 fiske tuz
İç Malzemesi: 

 

 

 

 

  • 4-5 tane kırmızı erik
  • 1 iri nektarin

  • 1 iri şeftali

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)


Yapılışı:  Tereyağı ve pudra şekeri homojen bir kıvam alana kadar robotta karıştırın.. Elde yoğuracaksanız parmak uçlarınızla hamuru ısıtmadan karıştırın.Yumurtayı ekleyin.  Un ve tuzu karıştırın.  Önce unun yarısını ekleyip karıştırın. Kalan kısmı eklerken arada birer kaşık buzlu su ekleyerek  hamuru yoğurun. Strech filme sarın. Buzdolabında 40  dakika kadar dinlendirin. Bu arada hamur dinlenirken şeftalinin kabuğunu soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Erik ve nektarinleri doğrayın. Bir kap içine alınan meyvelerin üzerine nişasta, toz şeker ve limon suyu ekleyip, karıştırın. 

Hamur buzdolabından çıkarın. İki eşit parçaya ayırın. İki strech film arasında veya iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açın. Orta kısmına hazırlanan meyvelerin yarısını koyun. Kenarları resimde görüldüğü gibi hafif kapatın. Üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürüp bolca toz şeker serpin. 


 

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz dinlendirip, soğutulup servis yapılır....

Evde dondurma yoktu maalesef ama dondurmayla servis yapmanızı öneririm. Kolay gelsin, Afiyet olsun...




 


Püf Noktası:
Dilerseniz iç malzemesini koymadan önce hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı badem unu yayın. Şeftali ve nektarin fazla su bırakan meyvelerdir. Badem unu nişastaya yardımcı olur, meyvenin bıraktığı suyu çeker ve çok daha lezzetli olur... Birbirinden lezzetli videolu tarifler, püf noktaları için youtube kanalıma abone olun: Tencere.tv&Asu'nun mutfağı