Tencere TV

Otlu Yoğurtlu Buğday Salatası

Sofralara serin ve besleyici bir dokunuş, Otlu Yoğurtlu Buğday Salatası...


 

11 Ocak 2017 Çarşamba, 16:22

   Selamlar herkese. Dün sosyal medyada yazdım, hızımı alamadım :) buradan da yazmak istiyorum. Alışveriş yapmanın zevkini anlatacak değilim şimdi. Bazen ihtiyacın olmadığın halde gidip bir çift ayakkabı aldığın olmadı mı ? Eminim olmuştur :) Şu an numarası yok, evinize kargolayalım denen ürünü  ben de biraz vicdan azabı biraz da keyifle aldım. Bir çok avm'de şubesi bulunan ve kurumsallaşması beklenen bir firmanın gönderdiği ayakkabı denenmekten hırpalanmış adeta giyilmiş gibi görünüyor. Neyse şimdi çok uzun olmasın, parasını ödediğim ve elime çok kötü durumda geçen ayakkabıyı iade edebilmek için bir sürü telefon görüşmesi yaptım. Ayakta kaldım, laf anlattım, sinirlendim. Sonuçta dedim ki '' alışveriş yapmeycem gari, esgileri gullencem'' :)))))
   Şimdi bir taraftan yolculuk hazırlığı yaparken, bir taraftan kalan işleri toparlıyorum. Şimdi bu kız her dakka geziyor da aman efendim çalışmıyor demeyin diye tarifimi de hemen hazırlamak istedim :) Yoğurtlu salataların her türlüsü, sebzenin ve bakliyatın  mucizevi gıda yoğurtla olan her türlü birleşimi ayrı güzel... Diyet yaparken de  farklı tariflerle eğlenceli öğünler hazırlanabilir. Bakliyatlı hazırladığımız salatalar tok tutma özelliğinden dolayı tercih edilebilir. Annemin deyimiyle bu ''uydurma salatalar'' iyidir bence :) Hepinize sevgiler... 



Porsiyon: 6 kişilik 
Hazırlama süresi: 10 dakika 

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı buğday
  • 500 gr yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 2 tane taze soğan 
  • 2 dal taze sarımsak (yoksa 1 diş kuru sarımsak) 
  • 3-4  yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı:
Buğday akşamdan ıslatılıp sabah düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Soğuması için bir kenara alınır. Yeşillikler yıkanıp, kurulanır ve ince doğranır. Soğuyan buğdaylar, yeşillikler ve yoğurt derin bir karıştırma kabına alınır. Tuz eklenir, iyice karıştırılır. Kıvamı çok katı olursa biraz soğuk su ekleyebilirsiniz. Kaselere alıp, üzerini yeşillik ve biraz zeytinyağıyla süsleyerek servis yapılır. 


Kolay gelsin, Afiyet olsun...