Tencere TV

Fırında Sebze Dizmesi...

Fırında Sebze Dizmesi (Ratatouille)


 

4 Temmuz 2014 Cuma, 18:19

Merhabalar dostlarım. Bugün sizlere '' Fırında Sebze Dizmesi'' diye adlandırdığım ama bir çok yerde Fransız endamıyla ratatouille yani ratatuy olarak sahneye çıkan bir lezzetten bahsetmek istiyorum :) Et yemeklerinin yanına veya çay sofraları için hazırlayabilirsiniz. Brunch ve kahvaltılarda peynir lezzetiyle beraber çok yakışır, güzel bir ikramlık olur. Yağını azaltınca tam bir diyet yemeği olabilir. Bir kaç gün buzdolabında muhafaza edip soğuk da tüketebilirsiniz.
Son olarak abimin sosyal medya üzerinden paylaştığım Fırında Sebze Dizmesi fotoğrafına yaptığı yorumu paylaşmak istiyorum - Asu bu kadar emek verip dizmişsin, bari et de koysaydın :)))
Dikkat ediyorum hanımlar sebzelere iltifat ederken, erkekler genelde et yemeklerine değer veriyorlar. Ben de en kısa zamanda Köfteli Sebze Dizmesi gibi bi şey yapıp paylaşmaya karar verdim. Herkese çok selam, Hayırlı huzurlu Ramazanlar....

4-5 kişilik
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişme Süresi:30 dakika



Malzemeler:
  • 3 kabak
  • 3 patlıcan(büyükse 2)
  • 2 kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:
Sosunu hazırlamak için sarımsaklar ezilir. Toz biber, zeytinyağı ve tuzla beraber iyice karıştırılır.
Sebzeler yıkanır. Kabakların dışı ince kazınır. Sebzeler halka şeklinde doğranır. Tepsiye sırayla dizilir (benim patlıcan fazlaydı aralara fazladan patlıcan dizdim ) Dizme işlemi bitince hazırlanan sos tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde yayılır. 
 

Önceden ısıtılmış fırında 200-210 derecede sebzeler yumuşayıp, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun....



Püf Noktası:
Ben evde mevcut sebzelerden kullandım, büyüklükleri farklıydı. Marketten alırken ölçüleri birbiriyle uyumlu sebzeler alırsanız çok daha estetik durur ve rahat dizersiniz. Fırınınız üzerini kurutuyorsa önce yağlı kağıtla kapatıp 15 dakika sonra açabilirsiniz veya biraz kızardıktan sonra fazla kurumasını engellemek için üzerini kapatabilirsiniz..