Tencere TV

Sütlü Etimek Tatlısı

Sütlü Etimek Tatlısı...


 

6 Temmuz 2014 Pazar, 19:00

Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Kreması için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker (arttırıp azaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Krem şanti için:
1.5 su bardağı süt
2 paket krem şanti (dilerseniz 1 paket krem şanti 3/4 su bardağı süt kullanıp ince sürebilirsiniz)

Yapılışı:
Su ve toz şeker küçük bir tencereye alınır. Kaynayınca altı kısılır, 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Limon suyu ilave edilir. Bir kaç taşım daha kaynatılır, ocaktan alınır. Etimekler tepsiye dizilir. Şerbet her tarafına eşit gelecek şekilde etimeklerin üzerine gezdirilir. Krema için un, nişasta  ve toz şeker tencerede kuru olarak iyice karıştırılır (unun topaklanmasını engellemek için püf noktası :))) Üzerine süt eklenir. Ocağa alınır, karıştırarak pişirilir. Kaynayınca altı kısılır, 2-3 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Vanilya ve tereyağı eklenir. Ocaktan alınır. Sıcakken tepsideki etimeklerin üzerine gezdirilir. 
 

Krem şanti ve soğuk süt çırpılır. İyice soğuyan tatlının üzerine sürülür. Bolca hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında soğutulur. Tercihen bir gece önce yapılırsa daha güzel olur. 

 

Üzerini taze meyve veya damla çikolatayla  nasıl isterseniz süsleyebilirsiniz. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...




 


Püf Noktası:
Bu ölçüler dikdörtgen borcam için uygun ölçüler, dilerseniz yarım uygulayabilirsiniz. Şerbeti az kaynatırsanız etimekler hamur gibi olur ama fazla kaynatınca da ağdalı ağır bir tadı olabilir. Başka püfü yok :)sevgileer...