Tencere TV

Arpacık Soğanlı Garnitürlü Enginar

Arpacık Soğanlı Garnitürlü Enginar...


 

11 Mayıs 2015 Pazartesi, 10:38

   Merhabalar canlar... Bu aralar leyleği havada görmüş misali hep şehir dışındaydım :) Çok zevkli zamanlar geçirse de evim evim güzel evim diye geri dönüyor insan :) Çamaşır, ütü ve evde birikerek beni bekleyen işler de olmasa gezmek gerçekten güzel. Her gittiğimiz yerde özellikle yemek ilgimi çekiyor tabii. Bazen çok güzel mekanlarda ikram edilen yemeklerin kalitesine gerçekten inanamıyorum. İşleten insanlar tadına bakmaz mı ? Kalitesiz malzemenin, kokan etlerin alımından kim sorumludur veya benim burnumda mı bir gariplik var diye düşünüyorum.
   Ekmek ve zeytinyağına talim ettiğim zamanların ardından Nevşehir'de bir gece konakladığımız MDC Cave Hotel'den bahsetmek istiyorum. Akşam yemeğini tadamadık ama sabah çok hoş bir kahvaltı yaptık orada. Masal diyarı tadında atmosferi, aslına uygun olarak dekore edilmiş odalarıyla aşık olduğum bir mekan oldu ve ayrılmak istemedim. Sahibesi Solmaz Hanım'la konuşunca anladım ki bir hanım eli değmiş. Sizlerle de paylaşmak istedim. Büyük şehrin keşmekeşinden sonra o kadar sakin, otantik ve huzur dolu ki, balkonunda içilen Türk Kahvesi tıpkı bir silgi gibi insanın ruhunu temizliyor. Tavsiye ederim. Cennet gibi bir ülkemiz var, kıymetini bilene.
 Yemeğimizden bahsetmeyi unuttum :) Arpacık Soğanla daha bi lezzetlenen enginar mevsimi geçmeden mutlaka denenmeli dostlar. Enginarın faydalarını merak ediyorsanız saymakla bitmez. En iyisi siz linke tıklayın :) Enginarın faydaları... Sevgiler... 


Malzemeler:
  • 5 tane enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10-15 tane arpacık soğan
  • 1 küçük kavanoz garnitür (300-350 gr) 
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Enginarlar limonlu suda hafif haşlanır. Zeytinyağı tencereye alınır, soyulup ikiye veya dörde bölünen arpacık soğanlar eklenir. Kısık ateşte hafif kavrulur. Üzerine sudan geçirilip süzülen garnitür eklenir. 1-2 dakika hafif ateşte çevrilip ocaktan alınır. 
 

Enginarlar tencereye dizilir. Ortalarına garnitür doldurulur. Kalan soğanlar kenarlarına yayılır. Yarım çay bardağı kadar kaynar su gezdirilip ocağa alınır. 

 

Yemek kaynayana kadar orta ateşte sonra biraz daha hafif ateşte enginarlar  yumuşayana ve lezzetler karışana kadar pişirilir. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapılabilir.

Kolay gelsin, Afiyet olsun...