Tencere TV

Zeytinyağlı Keyifli Bakla

Zeytinyağlı Keyifli Bakla...


 

30 Mart 2015 Pazartesi, 14:49

   Merhabalar canlar... Bugün  sizleri Nursel Hanım'da yediğim gün hemmen tarifini aldığım, çok hafif ve lezzetli bir bakla yemeğiyle tanıştırmak istiyorum. Çay sofralarına çok yakışır ama yemek olarak da nefis ve sağlıklı bir öğün.  Minik minik doğramak en uğraştırıcı gibi görünen tarafı. Tek tek değil de üçünü dördünü bir doğrarsanız hemen bitiyor. Tavsiye ederim, sevgiler...

Porsiyon: 5-6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 35-40 dakika

Malzemeler:

  • 500 gr taze bakla
  • 2 kuru soğan
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (silme)
  • Tuz

Yapılışı:
Kuru soğanlar yemeklik doğranır, zeytinyağıyla beraber tencereye alınır. Orta ateşte kavrulmaya başlanır. Yeşil soğan ve sarımsaklar ince doğranıp tenceye alınır. Kısık ateşte 5 dakika kadar  pişmesi beklenir. 


 Bu arada baklaların baş kısımları temizlenip bol suda yıkanıp, süzülür. Tercihen 1 cm'lik parçalar halinde doğranır. Kavrulan soğanların üzerine  domates salçası eklenir, bir iki çevrilip kavurulur ve üzerine doğranan baklalar ilave edilir. Tencerenin altı biraz açılır. Bakla 2-3 dakika kadar orta ateşte kavrulur. 

 

1 çay bardağı kadar su eklenir. Kaynaması beklenir. Orta ateşte kaynaması beklenir, kapağı kapatılıp kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirilir.  

 

Dereotu doğranır. Pişen yemeğin üzerine serpilip karıştırılır. Ocaktan alınıp dinlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla beraber servis yapılır.

Kolay gelsin, Afiyet olsun...