Tencere TV

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Yaz günlerinin nefis tadı, Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği...


 

30 Nisan 2014 Çarşamba, 01:22

    Bugün içimi kemiren bir duyguyu paylaşmalıyım sizlerle... Sosyal çevremizde, iş hayatında bazen accık :) zor insanlarla bir arada oluruz. İnsan dediğin elbette hata yapar ama hatanın kime ne kadar zarar verdiği önemlidir bence. Eğer insan sadece kendine değil, etrafındaki başka insanlara da zarar veren kararlar alıyorsa ve bu kararların faturasını her daim başkasına kesebiliyorsa belki de yardıma ihtiyacı vardır. Ya yardıma ihtiyacı olduğunu bile fark edemiyorsa... Söylenecek pek bir şey kalmıyor işte :)) 

Tarifimee geçiyorum şimdi  (böyle ani geçişler yapınca kendimi gündüz kuşağında program yapan ablalara benzetiyorum :)) Patlıcanıım, benim canım :) Havalar ısınmaya başladı, ben yaz sebzeleri çıktığı için mutlu olmaya başladım. Patlıcan takıntımı takipçilerim bilir. Bu defa Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği yaptım. Nefis oldu gerçekten, yapıp buzdolabına koyun. Sonrası kolay :)


Malzemeler:
  • 5 tane kemer patlıcan
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 4-5 tane çarliston biber
  • 5 tane domates (küçükse 6-7 bir tanesi acı olsun :)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 küp şeker

Yapılışı:
Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağıyla beraber tencereye alınır. Kısık ateşte kavrulur. Biberler iri doğranır, tavaya alınır.  1-2 dakika kadar kavrulur. 

 

Patlıcanlar alaca soyulur (pijamalı :)) İri doğranır, tencereye alınır. Orta ateşte arada karıştırarak 2-3 dakika kavrulur. Üzerine kabukları soyulup, iri küpler halinde  doğranan domatesler eklenir. Ufak doğranan sarımsaklar, küp şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte kaynaması beklenir. Ocak biraz kısılır. 

 

Arada karıştırabilirsiniz ama mutfak beziyle tencereyi iki kulpundan kavrayıp, sallayarak alt üst etmeyi tavsiye ederim. Hem yemek karışır, hem patlıcanlar ezilmez. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...



Püf Noktası:
Bu yemeği hamurlaşmasını engellemek derin tencerede pişirmedim. Kavruldu, suyunu çok çabuk çekti. Çok kısık ateşte pişirmedim ama sürekli kontrol ettim. Tam istediğim gibi oldu...