Aradan yıllar geçti, bir gün hep beraber otururken babamın yaptığı çorbaların konusu açıldı. Ben yine, baba hiç bir çorba o kadar lezzetsiz olamaz gibi bir şeyler söyledim :)) Hem tadı kötü, hem soğuk, hem de kıvamsızdı dedim. Ne bileyim kızım karıştırıp getiriyodum dedi. Nasıl yani, pişirmeden mi yaptın çorbaları diye sorduk. Babam ise ben pişirileceğini bilmiyordum, sıcak suyla karıştırıp getiriyordum dedi :)
O zamanlardan belliymiş damak tadımın iyi olacağı da neyse biz konuya dönelim :) Evde Tarhana Yapımı'nı hazırladığım sırada araya bayram girdi. Bayramın ilk günü bir de ağır grip de olunca :( günlerce kaldı. Yaparken de aşama fotoğraflarını çekemedim. Şimdi ben o kadar güzel anlatırım ki tarhana yapımını fotoğraf görmüş kadar olursunuz :)))
Tarhana biraz uğraştıran bir gıda kabul etmek lazım ama evde yaptığınız tarhananın lezzeti o kadar güzel ki... Azıcık yorgunluğa değer. Çocuklar söz konusu olduğunda, gönül rahatlığıyla sofraya koyacağınız bir çorba olur.
Ben en çok yapılan sade un tarhanasını sizlerle paylaşıyorum ama Tarhana, bölgelere göre yapım tekniği farklılığı taşımasının yanında son ürün haline gelmesinde de yine farklılıklar içerir. Çorbalar eklenen malzemelerle doyurucu bir öğün haline gelebilmektedir. Örneğin içine haşlanmış nohut, fasulye, mercimek, barbunya, börülce, süt, beyaz peynir, tulum peyniri, kavrulmuş kıyma, tavuk, kemik suyu gibi eklemelerle hem aromatik değerleri hem de besin değerleri açısından