Tencere TV

Bademli Mekik

Çay sofralarına pamuk gibi bir lezzet hazırlayın, Bademli Mekik...


 

8 Mayıs 2016 Pazar, 02:25

  Merhabalar... Gece geç saatte yazıyorum bugün. Anneler günü... Bu konuyla ilgili daha önce yazmıştım biliyorum ama hangi tarifin girişindeydi ve ne yazmıştım ? Onu bilmiyorum :) Aynı duygulardır büyük ihtimalle kelimelere döktüklerim. Annesiz çocuklardır benim ilk aklıma gelen. Hayatta annenizin olmaması başka hiç bir şeyle kıyaslanamayacak, yeri doldurulamayacak bir şeydir.  
  Emektir anne çoğu zaman.  Emek veren; arttıran, doyuran, giydiren, didinip uğraşıp ekonomistleri şaşırtandır. Ayrıdığı küçük bir parça kıymayla koca bir tencere yemek yapıp sofraya getirendir. Gece kalkıp üzerini örten, öksürünce başında pervane olandır. Yalnız bir çocuk gördüğünde içini çekerek ağlayandır gerçek anne.
  Yanınızdayken değerini bilin annenizin. Elini öpün, boynuna sarılın. Hayatın ne zaman ne getireceği belli olmaz değil mi ? Hepinize sevgiler...

Porsiyon: 30-35 tane
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35 dakika


Malzemeler:
5 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker (300 gr) 
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı badem unu
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Süt ve yarım su bardağı toz şekeri sos tenceresine alıp ısıtın. Badem ununu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp bir gece buzdolabında bekletin. 
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını bir kaba alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserle iyice kabartana kadar çırpın. Süt, ve sıvı yağı ekleyip hafif karıştırın. Hindistan cevizini, badem ununu ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayla beraber eleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp, kabarıp sertleşene kadar çırpın.  Karışıma ekleyip alttan karıştırın. Hazırladığınız yumurta akını karışıma ekleyin. Alttan üste doğru hafif hareketlerle köpüğünü söndürmeden karıştırın. 
Mekik kalıplarına doldurun. Üzerini bademle süsleyip önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin. Soğutup servis yapın...

Kolay gelsin, Afiyet olsun...