Tencere TV

Domates Soslu Patlıcan Konservesi

Domates Soslu Patlıcan Konservesi


 

25 Eylül 2013 Çarşamba, 11:38

   Selamlar dostlarım. Günlerdir paylaşım yapamadım sizlerle. '' Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi'' desem de uzatmadan asıl konuya dönsem :) :) Biliyorum, hatta duyar gibi oluyorum geç kaldın diyebilirsiniz. Doğru... Gerçekten kış hazırlıklarını paylaşmak için geç kaldım. Olsun, sağlık olsun. Benim gibi geç kalanlar için gelsin bu tarif de :) Domates Soslu Patlıcan Konservesi tarifi Yasemin'e ait, ben ufak bi değişiklik yaparak uyguladım. 

Malzemeler:
  • 2 kg patlıcan
  • 3 kg domates
  • Yarım kg biber
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur, acı suyunu vermesi için tuzlu suda bekletilir. Kızartma tenceresinde sıvı yağ iyice ısıtılır. Süzülüp kurulanan patlıcanlar kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Tercihen bir süzgeçte soğumaya ve dinlenmeye bırakılır (yağ çektiyse bırakması için) . Patlıcanlar dinlenirken biz biberlere geçelim. Biberler iri doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını vermesi için bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır. Tencereye alınır, yüksek ateşte kaynatılır. Kaynayan domatesler orta ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirilir. Doğranan sarımsaklar eklenir. Dibine tutmaması için arada karıştıralım, bir tencere domates yanık kokabilir :) Domatesler hazır olunca tuz, kızarmış biber ve patlıcan eklenip biraz karıştırılır. Ocak kısılır kaynar kaynar kavanoza doldurulup, kapakları bekletmeden kapatılır. İyice sıkıştırılıp ters çevrilir. 




 



K
olay gelsin, Afiyet olsun...



Püf Noktası:
Konservemizin közlenmiş patlıcanlı şeklini de hazırlayabilirsiniz. Ben de hazırlayıp sizlerle paylaşmak istiyorum. Kızartma yapacağınız yağ beklemiş olmamalı. Bol ve kızgın yağda kızartırsanız patlıcanlar hiç yağ çekmez ve uğraşıp emek verip yaptığınız konserve çok daha güzel olur. Kavanoz ve kapaklar temiz ve kuru olmalı. Bi de domatesi derin bir tencerede kaynatın. Ocağı fazla batırmasın. Siz yorulursanız eşinizin eline mutfak bezini verin, o silsin. Ben öyle yaptım, hayat müşterek dimi :)))