Tencere TV

Buzlukta Limon Küpleri

Pratik çözümler hayatımızı ne kadar kolaylaştırır değil mi ? İşte onlardan bir tanesi, Buzlukta Limon Küpleri...


 

5 Şubat 2017 Pazar, 10:34

  Selamlar hepinize... Kolay ve hayatımızı hızlandıran şeylerden paylaşmak istiyorum arada. Bazen eş dost limon gönderir kışın. Kalır kalır arada bazen bakarım bir iki tanesi yumuşamış küflenmiş. Değerlendirmediğimiz, çöpe attığımız her şeyden sorumluyuz ve hepsinde büyük emek var. Bir kaç senedir kabuklarını tazeyken rendeleyip şekerle karıştırarak donduruyorum. Yazın kek, puding ve kurabiyelerde muhteşem bir aroma veriyor. . Portakal Kabuğu Rendesi tarifime tıklayıp bakabilirsiniz. Suyunu sıkıp buz kalıplarında donduruyorum.
    Artık irili ufaklı çeşit çeşit buz kalıpları var. Küçük olanlar bitki çayı için kullanılabilir. Limon olmadığında veya vaktiniz olmadığında :) hemen bir küp alıp çorbaya, salataya koyabilirsiniz. İyi paketlerseniz en ufak bir koku değişimi olmadan lezzetiyle beraber kullanırsınız. Bu arada unutmadan bir tavsiye; ince olan buzdolabı poşetlerinden kullanıyorsanız iki tane iç içe koyarak kullanın...


Malzemeler:
  • Limon suyu
  • Buz kalıbı

Yapılışı:
Limonları sıkıp çekirdeklerini çıkarın. Buz kalıplarına doldurup buzlukta dondurun. Kalıptan çıkarıp poşetlere doldurun. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın. 
Salata veya çorba yaptığınızda, bitki çayı içerken kullanabilirsiniz...