Tencere TV

Tarçınlı Karanfilli Erik Hoşafı

Rengiyle kokusuyla bağımlılık yaratacak bir lezzet, Tarçınlı Karanfilli Erik Hoşafı...


 

30 Eylül 2014 Salı, 08:49

   Merhabalar dostlar... Bugünün tarifi, rengi ve kokusuyla bağımlılık yaratacak bir lezzet. Tarçınlı Karanfilli Erik Hoşafı. Allah'ım o nasıl muhteşem bir renk. Bazen farkındalıkla baktığım meyvelere ''tasarım harikası'' derim :) Bu tasarımı seyredip düşünmek, mutlu eder beni.
   Şükretmek için bu güzellikleri görmek... Ağzımızın tadı, evimizin huzuru yeter aslında. Bazı şeyler eksik olabilir, olacak da. Çünkü eksik aslında bize göre eksik değil midir çok zaman... Tamam şimdi çok güzel her şey, mükemmel dediğimiz anlar ne kadar azdır. Hayatın değerini bilerek, düşünerek yaşamak, küçük molalarla kendimize nefes alacak anlar oluşturmak inanın çok şeyi değiştiriyor gündelik hayatta. Yavaşlamak lazım biraz. Sen başarıyor musun diye sorabilirsiniz canlarım, deniyorum... Bazen :)  


Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı erik (mürdüm eriği de kullanabilirsiniz ama biraz kokulu ve hafif ekşi eriklerden çok lezzetli oluyor)
  • 2 litre su 
  • 3 su bardağı toz şeker (arttırıp azaltabilirsiniz) 
  • 6-7 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın

Yapılışı:
Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır. Dilimlenip tencereye alınır. Üzerine su, şeker, tarçın ve karanfil eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Erikler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Uzun süre bekleyecekse tadını acılaştırmaması için tarçın ve karanfil çıkarılır. Soğutulup servis yapılır. 



 



 



 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...