Tencere TV

Ev Yapımı Snickers

Evde basit ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Çikolata, ev yapımı karamel ve fıstıkla hazırlanan bomba tarif, Ev Yapımı Snickers...


 

8 Ocak 2017 Pazar, 16:32

Merhabalar... Evde fazla kavrulmuş yer fıstığı olunca ne yapsam ne yapsam dedim. Denemek istediğim  ''Ev Yapımı Snickers'' tarifiydi. İnternette görmüştüm, biraz o tariften biraz bu tariften derken böyle süper bir şey çıktı ortaya... Farklı bir şeyler yapmak isterseniz ideal. Koruyucu madde ve tatlandırıcı içermeyen, leziz bir çikolata. 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı su 
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket krema
  • 2-3 damla limon suyu
  • 80 gr bitter veya sütlü çikolata 
Yapılışı:
Toz şeker, su ve limon suyu bir tavaya alınır. Kısık ateşte kaşık değdirmeden arada sallayarak erimesi sağlanır. Kahverengileşene kadar aynı şekilde kısık ateşte bekletilir. Tereyağı ve krema eklenerek telle sürekli karıştırılır.
 

Açıklama Satırı

 

Resimde görülen kıvamı alınca ateşten alınır ve fıstıklar ilave edilir. İyice karıştırılıp yağlı kağıt üzerine alınır. Kenarlarından yine kağıdın yardımıyla şekil verilir (ben kesme tahtasının kenarını kullanarak çok rahat şekil verdim ama bu ara aşamalarında fotoğraf çekmeyi unutmuşum :( ) Dinlendirilip soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir. Fıstıklı karamelimiz iyice kendini tutup kesilecek kıvama gelince kesme tahtasına alınır. Keskin ve büyük bir bıçakla istediğiniz büyüklükte parçalar kesilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Dilimler çikolataya batırılıp, fazla çikolata süzdürülür. Yağlı kağıt üzerine dizilir. Soğuduktan sonra çıkarılıp saklama kabına alınır. Dİlerseniz yağlı kağıt parçalarına sararak şeklinin bozulmasını da engelleyebilirsiniz. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...